Articole Ce platforma folosesc?

Ce platforma/sistem folosesc ?

La realizarea unui site dezvoltatorul are mai multe variante de lucru la dispozitie pe care le poate utiliza pentru dezvoltarea siteului dumneavoastra.

Probail ati auzit vorbindu-se despre CMS-uri open source (Wordpress, Joomla, Drupal, etc), platforme pentru magazine virtuale (Prestashop, Magento, OS-commerce, Woo-commerce, Open Cart, Zen Cart, etc) si frameworkuri PHP (Zend framework, Cake PHP, Symfony, Laravel, etc) si lista ar putea continua.
Cu ce va afecteaza aceasta ca si beneficiar al unui site?
Ceea ce conteaza cu adevarat este ca dezvoltatorul sa aleaga corect sistemul care se potriveste cel mai bine pentru siteul dumneavoastra.
De cele mai multe ori e o simpla chestiune de preferinta a dezvoltatorului, iar pe dumneavoastra aceasta alegere nu va afecteaza pentru ca astazi toate aceste sistemele sunt suficient de capabile sa ofere rezultate exceptionale in mana celor care stiu sa le foloseasca.

La toate aceste sisteme exista o alternativa care trebuie mentionata: un site 100% custom, fara folosirea nici unui CMS sau platforme de e-commerce.
Dezavantajul este ca realizarea unui site custom este mai laborioasa, iar pretul va fi mai mare. Avantajele unui site custom sunt:

  • Performanta superioara: CMS-urile sunt create pentru a se preta la orice tip de site, in consecina functionalitate contin foarte mult cod suplimentar de care nu aveti nevoie.
  • Flexibilitate si calitate superioare: siteul custom va fi croit exact pentru dumneavoastra (o haina la comanda vine mai bine decat o haina facuta pe masura universala, chiar daca aceasta din urma se poate ajusta)
  • Siteul custom este mai usor de administrat. Consola de administrare a unui CMS open source trebuie sa permita setari pentru toate functionalitatile pe care un site le-ar putea, astfel rezultand o interfata de administrare mult mai complicata si mai greu de utilizat de catre administratorul siteului. Va fi necesara o perioada mai lunga de invatare si acomodare cu interfata de administrare in comparatie cu o consola de administrare proiectata special pentru siteul dumneavoastra. Siteul custom ofera o consola de administrare care va avea numai setarile de care aveti nevoie si va functiona in modul in care va doriti.
    Multi dintre proprietarii de siteuri bazate pe sisteme CMS open source prefera sa apeleze la servicii externe de administrare, lucru ce se traduce prin cheltuieli suplimentare care de multe ori depasesc diferenta intre un site bazat pe un CMS open source si un site 100% custom. Mai rau, siteurile sunt lasate neactualizate: nu ajua deloc afacerea, pierd pozitia in paginile Googe, Bing si aduc deservicii majore de imagine, deci in multe cazuri siteurile custom sunt solutia cea mai buna.
    Please wait...